CytroBox / cytroPack

Hydraulisch aggregaat nodig? Kies voor deze optie

Maakt u een beslissing op alleen de aanschafprijs van het aggregaat, dan komt u bedrogen uit. Neem naast total cost of ownership, ook de benodigde installatieruimte, inbedrijfstelling en het geluidsdrukniveau mee in uw overwegingen. Lees hieronder de 5 doorslaggevende argumenten voor het hydraulisch aggregaat “CytroBox”.

№ 1: Vermijd extra kosten en bespaar tot wel 80% aan energie

Energieprijzen, ook voor zakelijk gebruik, stijgen. Tevens zijn de kosten voor het uitstoten van CO2 is inmiddels opgelopen tot zo’n € 50 per ton. Zaak dus om kritisch naar grote verbruikers zoals hydraulische aggregaten te kijken. Zeker als het gaat om een nieuwe installatie. De CytroBox is Rexroth’s antwoord op deze al maar toenemende kosten.

№ 2: Ssssssst… wat is hij stil hè?! (en ja, ook als hij aan staat…)

Hydraulische aggregaten zijn notoire herrieschoppers, een geluidsdrukniveau ver boven de 85dB(A) is geen uitzondering. Dát is verleden tijd met de CytroBox. Door een doordacht ontwerp en gebruik te maken van materialen als polymeren is het gelukt om de CytroBox te laten fluisteren, zelfs als deze aan staat. Met zijn 75 dB(A) is het geluidsdrukniveau teruggebracht tot onder een kwart van een conventioneel aggregaat. En dat is “muziek in de oren” voor iedere preventie adviseur.

№ 3: Met de afmetingen van een koelkast

Door het gepatenteerde tank ontwerp van de CytroBox is 75% minder olie nodig. Met het verbluffende ½ m² footprint als resultaat, net zo groot als een koelkast. Daarmee is de CytroBox het meest compacte aggregaat in de 7,5-30 kW range.

 

№ 4: Plug and play

In een klassieke opstelling is de hydraulische groep aan de E-zijde gekoppeld aan een E-kast en aan de hydraulische zijde via leidingwerk gekoppeld aan een machine of installatie. Ook dat is verleden tijd met de CytroBox, de E-kast is geïntegreerd met alle voordelen van dien. De CytroBox is plug-n-play, het is een kwestie van aansluiten op 400V, de hydraulische slangen aansluiten en het programmeren kan beginnen.

№ 5: Absolute beschikbaarheid van het systeem

Niets is vervelender dan ongeplande stilstand van een installatie of machine. Downtime komt nooit op een juist moment. Met juist dat in het achterhoofd is de CytroBox ontwikkeld… deze is namelijk voorzien van talloze sensoren die vervolgens geconnecteerd zijn met ODiN, het Online Diagnostic Network van Bosch Rexroth. De vergaarde data wordt door algoritmes geanalyseerd, en na de initiële machine-learning periode is het algoritme in staat om op basis van een model voorspellingen te doen. Daarmee kan ruim van tevoren onderhoud worden gepland. Onderhoud van het systeem op een moment dat het wél uitkomt.

Bent u , net als wij, ook zo onder de indruk van alle innovaties van de CytroBox? Schitterend toch dat door slimme simulatie technieken het tankvolume van 600 liter gereduceerd is tot 150 liter 😀.

En dat het geluidsdruk niveau minstens drie keer zo stil is als een conventioneel aggregaat. Dat hebben die ingenieurs in Duitsland toch maar weer mooi gedaan!

Neem snel contact met ons op om met onze toppers te sparren of dit een mooie oplossing is voor uw bedrijf!